Toneelacteurs

Ooit waren er veel toneelgezelschappen waarbij toneelacteurs een vaste baan hadden. Tegenwoordig zijn die op één hand te te tellen. Niet vreemd in een tijd waarbij alles draait om de vraag van de dag. Het toneel is niet meer zo hip als het ooit was. De vraag om musicals is bijvoorbeeld enorm gestegen. Theater op locatie en, nog beter, locatietheater is in populariteit toegenomen. En daarmee zie je toneelacteurs ineens opduiken in een oude fabriek tijdens een bedrijfsevenement of op een theaterfestival.

Natuurlijk zijn ook de toneelacteurs vaak van alle markten thuis en spelen ze bijvoorbeeld eerst in een populaire tienerfilm om daarna een mooi integer drama stuk neer te zetten in het theater. Toneelacteurs zijn goed in ‘scripted plays’. Tekst vaste acteurs die een grote hoeveelheid tekst en spel kunnen onthouden en reproduceren. Goed voor o.a. storytelling, rondleidingen, presentatie’s en acteurs op de werkvloer.

Toneelacteurs kunt u boeken voor acts of sketches, maar ook om samen met het amateurgezelschap een semi-professsionele locatievoorstelling te verzorgen.

Wij horen graag waar u mee bezig bent om zo vrijblijvend met u mee te kunnen denken in een maatwerk voorstel.