Film en TV acteurs

Camera acteren is met name de specialisatie van de film en tv acteur. Natuurlijk zijn er andere aspecten die ook heel belangrijk zijn zoals personage opbouw, rolanalyse, het werken met scripts, autocue en het filmen met green screen. Maar het belangrijkste is het verschil tussen theater acteren en camera acteren.

Film en TV acteurs hebben doorgaans een traditionele acteursopleiding gevolgd. Voor veel producties is deze achtergrond een vereiste, maar er zijn minstens zoveel acteurs met een andere opleiding of training die dit werk nastreven. Genoeg acteurs dus die kunnen camera acteren in allerlei verschillende niveaus en specialiteiten voor de talloze commercials en social media videos die tegenwoordig gemaakt worden.

We worden dan ook regelmatig gevraagd voor acteurs voor eigen producties waarbij je rekening moet houden met veel kleine zaken die op kunnen lopen. Hoe zit het met de rechten voor uitzenden, wie gaat het editen, mag je muziek gebruiken, wie gaat het script schrijven. Speciaal voor de groep die het allemaal toch iets te veel wordt hebben we een alles in één oplossing met video in één dag. Camera, editing, acteur, muziek, producer, reiskosten en een mooi eindresultaat.

Bij acteurs denken we al snel van oudsher aan de mensen die we op televisie of op het grote scherm in de bioscoop zien. Tegenwoordig is dat een stuk breder, zoals op de sociale media waar iedereen bekend kan worden. De BN-ers hebben op televisie en in de film nog wel de macht, maar op social media ligt dat toch heel anders. De gebruiker geeft daar vooral sturing aan wat populair en gewenst is. Een goed script of storyboard is dus belangrijker dan een bekend gezicht. Al helpt dat nog steeds wel vaak een handje.

Wij horen graag waar u mee bezig bent om zo vrijblijvend met u mee te kunnen denken in een maatwerk voorstel.