Opendagen

Een open dag, of open huis, is het moment om het bedrijf of organisatie volledig in de schijnwerpers te zetten. Voor sommige bedrijven een jaarlijks evenement voor relaties, voor andere onderdeel van de dealerdagen, of bijvoorbeeld de onthulling van een nieuwe machine, opening van een nieuw pand of vestiging, kick-off van een nieuw project, het jubileumjaar van uw bedrijf of extra pr, omdat een groot evenement zoals de Wereldhavendagen of de SAIL intocht nu eenmaal grote drommen mensen uw richting op sturen.

Gebruikelijk bij de open dag is dat mensen vrij toegang hebben, geïnformeerd worden hoe u te werk gaat en een kijkje kunnen nemen achter de schermen. Bij het MKB wel eens een moment om de plank mis te slaan, die zien namelijk kansen. Als u een open dag organiseert en vervolgens geld vraagt voor de rondleiding, laat u mensen delen in de kosten of haalt u misschien wat geld op, maar dit gaat ten kosten van de beleving en waardering van uw bedrijf in de toekomst. Niet doen dus, of noem het geen open dag, want dat schept dan de verkeerde verwachting.

Gelukkig gaat het bij het overgrote deel van de open dagen wel goed. Het bedrijf wilt zich open stellen aan iedereen en laat zich van de beste kant zien, of men heeft een specifieke groep mensen uitgenodigd waardoor je precies weet wie wanneer komt en welk verhaal je aan wie wilt stellen met eventueel een sturing naar een gewenste actie – reactie nadien.

Wij horen graag waar u mee bezig bent om zo vrijblijvend met u mee te kunnen denken in een maatwerk voorstel.

Acteur.nl werkt in het hogere segment, voor laagdrempelig theater ga naar De Lachende Lama