Interne boodschap

Als je een boodschap vertelt moet je ook open staan voor een reactie. Het is tenslotte actie – reactie. In plaats van alleen je eigen boodschap te vertellen en alles zo terug te draaien naar jou boodschap moet je dus letten op:

  • Hoe en in welk vorm vertel ik de boodschap
  • Zorg voor ruimte om te reageren
  • Luister aandachtig, laat het binnen komen
  • Ben positief, open en neem de tijd voor een reactie, zonder direct met oplossingen te komen.
  • Vraag naar oplossingen, hoe kun jij helpen?
  • Reageer overwegend meer positief dan negatief
  • Focus op je doel – gooi balast als trots en vorm overboord
  • Blijf lachen

Positiviteit en openheid zorgen dat mensen samen komen naar een oplossing die voor iedereen werkt. Alleen dan heb je een gemotiveerde geoliede organisatie of samenleving die samen mooie dingen kan ondernemen. In alle andere gevallen gaat het om onkunde, macht en weerstand. Dat is niet alleen ongezond, het kost ook nog eens heel veel tijd en geld.

Communicatie acteurs zijn acteurs die deze boodschap kunnen over brengen of juist een boodschap komen ophalen. Zij kunnen heel goed situaties aan voelen om zo hun woorden, stijl en sfeer aan te passen zodat de boodschap ook daadwerkelijk wordt overgebracht. Of weten als geen ander hoe je informatie uit mensen haalt zodat we samen kunnen werken aan een goed en gewenst eindresultaat.

Wil je mensen wijzen op hoe zij duurzamer kunnen handelen in hun werk? Dan gaan we daar samen op een leuke manier over nadenken. Met bijvoorbeeld een mobiele spelshow, een brainstorm boom, of misschien wel een video clip met de leukste ideeën?

Maar interne communicatie gaat vaak ook over gevoelige issues. Je moet in die gevallen oppassen met humor. Doe het niet te vaak, maar het werkt juist wel goed om men op een bepaald moment eens helemaal op het verkeerde been te zetten. Dat geeft ook wat lucht en herkenbaarheid aan de situatie. Bijvoorbeeld met acteurs die een paar dagen mee hebben gelopen en bepaalde sketches uitspelen bij een teambijeenkomst.

Wij horen graag waar u mee bezig bent om zo vrijblijvend met u mee te kunnen denken in een maatwerk voorstel.