Straattheater

Over straattheater kunnen hele boeken geschreven worden. De kunst van het verleiden om te blijven staan en te genieten van de kunsten van de straatartiest en hem of haar een muntje toe te werpen als de hoed op het einde rond gaat. Er zijn nog steeds veel plaatsen in de wereld waar dit, en vooral op toeristische plaatsen, te bewonderen is. Maar de straattheater cultuur in o.a. Nederland en België heeft een hele andere wending genomen. Het is niet langer spelen voor het geld van het publiek, maar van de organisatie van een evenement. Het is nu zeer professioneel theater voor straattheater festivals, markten en publieks evenementen. Om sfeer en gezelligheid te brengen, maar meer dan dat. Zij zijn onderdeel van het programma. Mensen komen speciaal om hen te zien optreden, zich te verwonderen, en dit betaald zich uit in grote bezoekersaantallen. Om die reden zien we ook regelmatig straattheater terug komen als winkelcentrum entertainment.

Het straattheater is zo professioneel geworden dat we het terug vinden in parades van bloemencorso’s of zelfs helemaal zelfstandig als een locatietheater voorstelling of wat te denken van een showblok of openingsact tijdens een congres. Vooruit, het is dan geen straattheater meer. Maar er zijn straatartiesten die dus meerdere werelden bedienen met dezelfde vaardigheden.

In ons samenwerkingsverband zijn bureaus die gespecialiseerd zijn in programmering voor straattheater festivals, markten maar ook winkelcentrum promotie. Maar misschien wilt u wel een specifieke act laten ontwikkelen ter promotie van uw nieuwe campagne? Of simpelweg op zoek naar de juiste standbeeld, steltloper of jongleur voor op de rode loper. Zolang het om een maatwerk beleving gaat, denken we graag met u mee.

Wij horen graag waar u mee bezig bent om zo vrijblijvend met u mee te kunnen denken in een maatwerk voorstel.